Bredband/Kabel-TV

Bredband
Föreningen har en kollektiv fiberanslutning från Bredband2 med hastighet 1000/1000 Mbit/s. I det kollektiva avtalet ingår en trådlös router per lägenhet, för vilken Bredband2 tillhandahåller support. För frågor om routern hänvisas medlemmar till Bredband2:s hemsida där svar på vanliga frågor och kontaktuppgifter till kundtjänst finns: https://www.bredband2.com/privat/kundtjanst/fragor-och-svar-om-router/

Notera följande:

  • Routern tillhör lägenheten och ska lämnas kvar vid överlåtelse.
  • För att underlätta teknisk support måste varje lägenhetsinnehavare teckna ett avtal med Bredband2. Vid överlåtelse ska den utflyttande medlemmen säga upp sitt avtal och den inflyttande medlemmen teckna ett nytt avtal.
  • Det går att använda en egen router om man så önskar.
  • Avgiften för bredbandet tas ut som en obligatorisk tillägg på månadsavgiften.

Router med tillbehör levererades i en låda. För installation av bredbandet följ denna instruktion.

Kabel-TV
Varje hushåll har, via en TV-antenn, tillgång till marksänd digital-TV. Anslutningsdosan, som är seriekopplad till grannens lägenhet, sitter i var­dagsrummet och måste sitta där. Var rädd om den. Om den skadas får grannen problem med sin TV. 

Via antennuttaget i varje lägenhet har medlem­men fri tillgång till det marksända basutbudet (SVT 1, SVT 2, TV4, TV6, Kunskapskanalen och Barnkanalen). För att ta del av sändningarna behövs en digital-tv-box (DVB-T2), vilket är inbyggt i nästan alla moderna TV-apparater. Om din TV-apparat saknar inbyggd box köper du en box hos valfri elektronikåterförsäljare.

Förutom de fria kanalerna, som alla kan ta del av utan kostnad, finns möjlighet att ta del av betal­kanaler från Boxer. 

För dig som vill ha tillgång till fler kanaler än basutbudet rekommenderas TV via internet. Två leverantörer som fungerar bra är Sappa och Boxer. Observera att Telias utrustning inte fungerar.