Centralvärme

Vårt centralvärmesystem har nu kompletterats med ett styrsystem. Under installationstiden har det varit dåligt med både värme och varmvatten i flera lägenheter, vilket vi förstås är ledsna för. Vår anläggning från 1950-talet har genomgått några stora moderniseringar genom åren och nu var det alltså dags igen.

Centralvärmesystemet kommer att bli en modern och effektiv anläggning. Som boende kommer man att märka det främst genom att det blir en JÄMN värme. Dessutom kommer vi att spara både pengar och miljö, eftersom vi bl.a. inte längre “eldar för kråkorna”, d.v.s. vädrar bort överskottsvärmen.

Styrsystem reglerar automatiskt flödet och värmen i alla radiatorer/element. För att det ska bli rätt måste alltså alla delar fungera på förväntat sätt. Vi har kontrollerat och delvis uppdaterat gemensamma delar av anläggningen. Slutligen ska radiatorer och termostater i lägenheterna inspekteras. Detta kommer att ske i slutfasen av installa­tionen, vilket beräknas bli i april 2018 och vi återkommer med ytterligare information då.

För ytterligare information av teknisk art se www.dunderon.se

All information samlad hittar du under fliken Projekt – Centralvärmeanläggning
Vänliga hälsningar Agneta Bratt & Styrelsen