2023-02-27: Tvättmaskiner med varmvattenanslutning

Föreningen har nu fått hjälp med att dra fram varmvattenledningar direkt till samtliga tvättmaskiner i föreningens gemensamma tvättstugor. Detta innebär att när tvättmaskiner numera tvättar så kommer de ta in varmvatten och kallvatten för att blanda rätt temperatur på tvättvattnet, i syfte att värma upp tvättvatten med fjärrvärme istället för el. Syftet med installationen är att sänka föreningens driftskostnader, då fjärrvärme är billigare att köpa in än el, vilket sänker kostnaden för att tvätta.

För tvättmaskiner med varmvattenanslutning ska följande observeras.

  • Tvättemperatur bör begränsas till 60 grader.
  • Endast kallt vatten används vid Förtvätt och Ulltvätt.
  • För temperaturer över 30 grader blandas automatiskt vattnet för att erhålla programmets tvättemperatur.
  • Program med förtvätt ska väljas för blod eller andra proteinfläckar, så att fläckarna tvättas ur i en temperatur under 30 grader och inte fixeras vid tyget vid en högre temperatur i huvudtvätten.
  • Har ni frågor, tveka inte att höra av er till styrelsen.

2023-02-14: Uppdatering gällande inbrott

Ett utrymme med stöldgods upptäcktes nyligen på Falkenbergsgatan 11 av uppmärksamma medlemmar. Polisen har omhändertagit stöldgodset och låset till utrymmet är utbytt.

Styrelsen uppmanar alla som har blivit bestulna att anmäla detta till polisen.

Styrelsen vill påminna boende att stöldrisken i förråd kan minskas genom att byta skruvar till envägsskruvar eller genom att flytta gångjärn till insidan av karmen. Undvik så långt det är möjligt att förvara värdesaker i förråden. Ett annat tips är att insynsskydda förråden för att göra dem mindre attraktiva för tjuvar.

Projektet att byta ut låssystemet till iLOQ går framåt enligt plan och entrepenören har inventerat fastigheten och fortsätter med projektering. Mer information kommer löpande.

2023-02-09: Föremål får ej förvaras i trapphus

Styrelsen vill uppmärksamma alla medlemmar att föremål (barnvagnar, pulkor etc) ej får förvaras i trapphusen. Anledningen till detta är säkerhetsskäl då trapphusen är en utrymningsväg vid brand samt måste vara fria för ambulanspersonal / transport av bår vid akuta sjukdomsfall.

Det finns möjlighet att hyra en sopnisch eller extra förråd, ansök om detta via följande formulär: Medlemsservice

2023-01-16: Planerat strömavbrott och avbrott internet

Strömförsörjningen till internet (switchar i källare) skall nu ändras, så att risken för bortfall minimeras. Arbetet kommer att utföras fredagen den 20 januari klockan 10 – 13.

Under arbetet kommer strömmen att brytas och uppkopplingen till Bredband2 kommer att ligga nere. Även alla allmänna utrymmen och garage kommer att vara strömlösa unders arbetets gång. Lägenheterna skall inte påverkas.

2023-01-10: Införande av iLOQ låssystem

Styrelsen har under de senaste månaderna utvärderat flertalet åtgärder (inkluderat de förslag som getts i föreningens facebook-grupp) t.ex. kameraövervakning, väktare, byte av lås/nycklar, översyn av existerande nycklar, byte av gångjärn och grannsamverkan.

Styrelsen har beslutat att föreningen skall installera iLOQ för att minska inbrotten. iLOQ kommer installeras genomgående i föreningen (lägenheter och alla allmänna utrymmen) och projektet kommer att påbörjas omgående. Mer information kommer löpande.

När bytet är klart kommer alla medlemmar få nya nycklar som används likt traditionella nycklar.

2023-01-08: Arbete mot inbrott

Under det senaste halvåret har inbrott och stölder i föreningens källar- och vindsförråd ökat markant.

Styrelsen arbetar aktivt med frågan och kommer inom ett par dagar återkomma med beslutade åtgärder.

Åtgärder som du som individ kan göra:

  • Tänk på att ha koll på vem som går in när du passerar ut och in i våra hus så att vi inte oavsiktligt släpper in någon som har för avsikt att bryta sig in och stjäla.
  • Om du träffar någon som ska gå in samtidigt som dig som du inte känner igen, fråga vad de har för ärende och låt dem öppna med sin egen nyckel alt. ringa på porttelefonen.
  • Förvara inte värdesaker i dina förråd. 
  • Grannsamverkan. Prata med personerna i din uppgång och se om ni tillsammans kan koordinera rondering. 
  • Om du råkar ut för inbrott, informera styrelsen och polisanmäl.

2022-12-22: Värdeföremål i förråd

Styrelsen har gjort en rondering i föreningen och noterat att en del värdesaker står synliga i vindsförråden (TV, golfbag, skidor, verktyg etc). För att minska inbrottsrisken rekommenderas att gömma undan dessa så att de ej är synliga, alternativt flytta föremålen till lägenheten. Gäller även eventuella värdeföremål i källarförråden.

/Styrelsen

2022-11-24: Felaktigt utskick av e-fakturor till medlemmar som är registrerade för autogiro

Borätt informerar:

Vi har uppmärksammat att vår systemleverantör, Compello, för e-faktura av misstag har skickat ut e-fakturor till medlemmar som endast är registrerade för autogiro. Vi vill informera er om att medlemmar inte ska godkänna e-fakturorna i sin internetbank då det kommer dras via autogiro som vanligt den sista vardagen i månaden.

För de medlemmar som endast har e-faktura som betalningsalternativ så ska dessa godkänna fakturan som vanligt.

Om det är någon medlem som av misstag godkänt e-fakturan och också har autogiro så ber vi de kontakta oss på tel. 08-520 252 00 eller info@storholmen.se